If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ясно, значи моята кола неще да загрява и тва сие. След трети термостат няма какво друга да закюча за себеси. А в момента е и с един допълнителен от рено 5 който отваря на 86гр. Колата си седи на 78 и тва е.
Ясно, значи моята кола неще да загрява и тва сие. След трети термостат няма какво друга да закюча за себеси. А в момента е и с един допълнителен от рено 5 който отваря на 86гр. Колата си седи на 78 и тва е.
А ти как мериш температурата? Щото ако разчиташ на датчика си много далече от истината
С кои тип темп датчик си - два с по два пина, или комбинирания дето е с 3 пина.....
Перката ти кога тръгва първата степен, и какво показва на таблото тогава.......опитай да измериш темп на водата като ти тръгне перката на първа степен......
ПиЕс - от рено 5 става ли термостата на 2.5? Не че е много скъп нашия, ама все пак е добре да се знае......
С кои тип темп датчик си - два с по два пина, или комбинирания дето е с 3 пина.....
Перката ти кога тръгва първата степен, и какво показва на таблото тогава.......опитай да измериш темп на водата като ти тръгне перката на първа степен......
ПиЕс - от рено 5 става ли термостата на 2.5? Не че е много скъп нашия, ама все пак е добре да се знае......
Ами с двата пина е датчика. Перката включва малко след 90(на уреда) и то трябва да я карам на здрава ръчка да ги стигне ти градуси. Ако я оставя на място пада на 78 и така си стои. Абе въобще луда работа. А термостата със сигурност ще стане и за 2.5 ,той е един вид универсален . Само трябва да си избереш на колко градуса искаш да отваря,че са два три модела,на вид еднакви ама с различни градуси.
Моя термостат започва да отваря на 88,а максимално отворен е около 94.Перките се включват на 97 и то втора степен.Ако почна дая ръчкам директно скача над 90.
Ами с двата пина е датчика. Перката включва малко след 90(на уреда) и то трябва да я карам на здрава ръчка да ги стигне ти градуси. Ако я оставя на място пада на 78 и така си стои. Абе въобще луда работа.
Значи моята веднъж загряла, си стои нормално на 90-95 градуса, в софийско градско перката се пуска през 5 минути, първоначално бях стреснат че това не е нормално, но англичанчетата пишат че за 2.5 това е нормално с тоя интензитет да се пуска.......ако при теб загряла кола на място след 5-10 мин на празен ход не се пусне перка, значи не ще да загрее......като цяло го предпочитам тоя вариант пред този да прегрява, но все пак......добре е да се закачиш към някой софт и да видиш каква темп вижда екуто в сравнение с това което се показва, и кога точно ти тръгва първата степен на перката......сменя ли водната като сменя ремъците?
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Моя термостат започва да отваря на 88,а максимално отворен е около 94.Перките се включват на 97 и то втора степен.Ако почна дая ръчкам директно скача над 90.
При теб си е перфектана, сега говорих с едно приятелче по телефона и той твърди същото като теб. Просто моята чума има някъв вирус. Да отбележа ,че преди седмица и смених водната помпа, а песента си е все старата. Аз от как я имам тая кола все си е така.
Значи моята веднъж загряла, си стои нормално на 90-95 градуса, в софийско градско перката се пуска през 5 минути, първоначално бях стреснат че това не е нормално, но англичанчетата пишат че за 2.5 това е нормално с тоя интензитет да се пуска.......ако при теб загряла кола на място след 5-10 мин на празен ход не се пусне перка, значи не ще да загрее......като цяло го предпочитам тоя вариант пред този да прегрява, но все пак......добре е да се закачиш към някой софт и да видиш каква темп вижда екуто в сравнение с това което се показва, и кога точно ти тръгва първата степен на перката......сменя ли водната като сменя ремъците?
Братчет, става дума за печката от подписа. С В6тицата от как смених водната помпа съм нямал ядове.
При теб си е перфектана, сега говорих с едно приятелче по телефона и той твърди същото като теб. Просто моята чума има някъв вирус.
Питай за термостат , който започва да отваря на 88гр., защото има такива дето отварят на 83гр.Данеби да ти пробутват от вторите и то дефектни?
Пожелавам ти успех!!!
Питай за термостат , който започва да отваря на 88гр., защото има такива дето отварят на 83гр.Данеби да ти пробутват от вторите и то дефектни?
Пожелавам ти успех!!!
Първо не ги пробутват и 2 не са дефектни
По нормално от това 2.4 JTD да е на 83-85 градуса няма
Поради високите температури в Италия и тук термостатите отварят по рано Начало на отваряне 78-82 градуса и напълно отворен е 86-90 Кви са тия дето ще ми обясняваш че на 88 ти отваря - това да не ти е немска кола с немски климат на -20градуса ...Нямам намерение вечно прегряла кола да карам като теб Защото в момента в тия жеги при мен ги преминава 90 и често включва първа степен, при теб незнам сигурно не изключва
Ето как трябва да стои на 85 градуса
Първо не ги пробутват и 2 не са дефектни
По нормално от това 2.4 JTD да е на 83-85 градуса няма
Поради високите температури в Италия и тук термостатите отварят по рано Начало на отваряне 78-82 градуса и напълно отворен е 86-90 Кви са тия дето ще ми обясняваш че на 88 ти отваря - това да не ти е немска кола с немски климат на -20градуса ...Нямам намерение вечно прегряла кола да карам като теб Защото в момента в тия жеги при мен ги преминава 90 и често включва първа степен, при теб незнам сигурно не изключва
Ето как трябва да стои на 85 градуса
При мен стрелката стои един мм след 90.Хората от сервиза са я вкл. на компютър и са следили какво показва на таблото и каква е реалната.На 88 започва да отваря.При спускане стои на 2мм преди 90.
Колкото до високите температури неможе да сравняваш Италия и България.
Eто, така работи постоянно, градско извън градско, първите две снимки. На вторите две вдигна 90гр след 25 минути работа на място в гараж. На последна включи първата степен на вентилатора но след като се я понастъпах в движение. След което температурата пада като на първите две снимки и си стои пак така.
Comment